Блазон Вукајловић

Хералдички одбор Центра за истраживање православног монархизма (ЦЗИПМ) је увео новог армигера у хералдички свет Србије. Ради се о господину Огњену Вукајловићу из Београда. На лични захтев армигера и како би нови грб био у потпуности хералдички исправан, хералдичар ЦЗИПМ Ненад Јовановић је израдио блазон.

vukajlovich_blazon

Блазон грба господина Огњена Вукајловића је двојезични: српски и енглески. Израђен је у складу са правилима српске али и међународне хералдичке праксе тако да омогући својем армигеру да региструје свој грб у свим релевантним хералдичким институцијама које се баве пословима регистрације грбова и држе хералдичке регистре и грбовнике у Србији али и у свету.

Поред тога, на основу блазона било који хералдички уметник може господину Вукајловићу да изради грб. Као што је познато, у хералдици је блазон најважнији, цртеж је у другом плану и могуће је да постоји неограничен број верзија једног грба под условом да се поштује блазон. Верзије грба су ништа друго да различит стил хералдичког уметника који га израђује.

Тренутну верзију грба израдио је господин Вукајловић уз консултације са господином Дикићем.

vukajlovich_grb